пʼятниця, 31 липня 2015 р.

Коржі зі сметаною та цукром

Для приготування таких коржів я підігріла 1 склянку молока, додала 1 ст. ложку цукру та 20г пресованих дріжджів (або 1 ч.л. сухих). Коли дріжджі розійшлися, додала 2 ст.ложки олії, 1 ч. ложку солі (без гірки), 1 яйце, 2,5-3 склянки борошна. Замісила тісто, накрила і відставила на 1 годину, щоб підійшло. Після цього тісто обімняла, розрізала на 6 частин і розкачала коржі. Смажила в розігрітій олії з обох боків до золотистого кольору. Готовий корж клала на тарілку і відразу, доки він гарячий, намазувала сметаною і посипала цукром.Зверху на цей корж клала слідуючий і так само намазувала його сметаною і посипала цукром і т.д.
Можна використовувати як домашню, так і магазинну сметану - з останньою коржі будуть не такі жирні. Спробуйте!
 



Немає коментарів:

Дописати коментар