четвер, 27 серпня 2015 р.

Аджика

Помідори - 1,5 кг
Морква - 0,5 кг
Червоний солодкий перець - 0,5 кг
Яблука - 0,5 кг
Гіркий перець - 2 великі стручки
Олія - 0,5 л
Часник - 200-300 г (за смаком)
Оцту не треба!
Помідори пропустити через м'ясорубку разом з морквою,  червоним болгарським та гірким перцем, яблуками. Залити 0,5 л олії (це відповідно рецепта - я ллю вполовину менше) й тушкувати на середньому вогні близько 2 годин. За 10-15 хвилин до готовності додати товчений часник (можна додати трохи солі  й цукру за смаком (орієнтовно 0,5 ст. ложки солі і 2-3 ст. ложки цукру) - але це не обов'язково), дати прокипіти. В гарячому вигляді розлити по банках і закрутити.  
Вихід - орієнтовно 5 півлітрових баночок.
 (Є інший варіант, коли 1,5 кг помідорів замінюються таким чином: 1 кг помідорів, 0,5 кг цибулі, а решта інгредієнтів така ж сама. В цьому випадку варто додати 150-200 мл оцту. І варити тоді потрібно не 2 години, а 1 годину. Потім додати часник, сіль, цукор і варити ще 15 хв).

Немає коментарів:

Дописати коментар