Для приготування такого лечо Вам знадобиться 2 л томатного соку, 4 кг перцю, 1 склянка цукру, 2 склянки олії, 50 г солі, 50 г оцту. Перець порізати четвертинками, розділити на 2 частини. Першу частину кип'ятити в маринаді 20 хвилин, викласти до половини в підготовлені банки, накрити кришками. Другу половину кип'ятити в тому ж маринаді 20 хвилин на невеликому вогні (просто за один раз весь перець в такій кількості маринаду не поміщається, а робити маринаду вдвічі більше немає сенсу). Докласти повні банки, залити маринадом, в якому варився перець, закрутити.
Маринад, який залишається, я закручую окремо, а потім використовую: 1) коли готую голубці чи борщ; 2) коли роблю такий же перець наступного року - якщо у мене мало помідорів і нема з чого робити свіжий томатний сік, я дістаю з погреба банки з цим маринадом і користуюсь))))
Немає коментарів:
Дописати коментар