Настав помідорний сезон, не встигаєш переробляти: консервувати, маринувати, перетирати на кетчуп чи томат, давити сік... Вдруге вже мене виручає цей рецепт - відразу відро помідорів "прилаштувала" й полегшила собі подальшу роботу по переробці цього овоча. Рецепт знайшла в інтернеті, тому не можу сказати, як довго вони зберігаються, але в мене зберіганню не підлягають - уже "зникає" друге відро)))
Помідори, листя хрону, вишні, смородини, зелень кропу, голівка часнику, стручок гіркого перцю (я клала чорний горошок і мелений червоний) - на дно емалірованої каструлі або відра. Зверху поклала вимиті помідори, попередньо наколовши їх виделкою. Приготувала маринад: на 5 літрів води - 1 склянка солі та 0,5 склянки 9%-го оцту. Воду закип'ятила із сіллю, додала оцет, зняла з вогню і відразу ж залила помідори так, щоб покрило на товщину пальця. Увечері зробила - вранці можна куштувати!