вівторок, 18 серпня 2015 р.

Два рецепти домашнього кетчупу

Перший рецепт для кетчупу:
4 л томатного соку закип'ятити. 1 стакан соку відібрати й охолодити. Решта соку кипить 40 хвилин. Туди додаю 0,5 л баночку цукру, 3 ст. ложки солі без гірки, 1 стак. 9% оцту. Все кипить 10 хвилин, потім додаю 1 голівку подрібненого часнику, 1 ч. ложку перцю чорного меленого, червоного перцю (за смаком), трохи кориці, 10 шт. гвоздики (в бинтик замотую, щоб потім легко витягнути гвоздику). Кип'ячу 10 хвилин. В стакан охолодженого соку додаю 3 повні ст. ложки крохмалю й заварюю, як кисіль. Розливаю по банках. Закручую.
Вихід - 8 півлітрових баночок.

Немає коментарів:

Дописати коментар