середа, 19 серпня 2015 р.

Торт "Наполеон"

Для коржів: 400 г масла (маргарину), 2 яйця, 150 г води, 650 г муки, 3 ст. ложки водки або коньяку, 1 ст. ложка оцту, сіль.
У чашці змішуємо воду, оцет і водку. Яйця окремо перемішуємо (не збиваємо!) із сіллю, виливаємо в суміш те, що в чашці. Все перемішуємо. Масло нарізаємо кубиками або тремо на тертці (тоді воно повинно бути з холодильника) і рубаємо ножем разом з мукою. З цієї суміші робимо гірку, в поглиблення виливаємо раніше приготовану суміш з води і яєць. Замішуємо тісто, з якого розкачуємо 12 кульок. Ставимо на 1-1,5 год в холодильник. Духовку розігріваємо до 220-230 градусів і випікаємо тонкі коржі.
Крем використовую заварний (дивитися тут). Змащую ним коржі і залишаю торт, щоб пропитався, бажано на ніч.

Немає коментарів:

Дописати коментар