неділя, 6 вересня 2015 р.

Скумбрія домашнього посолу - рецепт № 2

Як і обіцяла, розповім про рибу, яка на момент написання рецепта № 1 була в холодильнику. 
За рецептом на 2 свіжоморожені скумбрії беремо 1 літр води, 3 ст. ложки солі (можна трішки менше), 1 ст. л. цукру (хоча я клала 3 ст. ложки), 5-7 горошин духмяного перцю, 5 горошин чорного перцю, 2-3 лаврових листочки, 1 ст. ложку сухої заварки чорного чаю (або 2 пакетики), жменю цибулиння.
Готуємо розсіл: в воду додати сіль, цукор, спеції, чай, промите цибулиння (жовті сухі шкурки з цибулі), доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, ставимо охолоджуватися.
У риби видаляємо голову, хвіст, нутрощі, промиваємо, нарізаємо шматочками 1,5-2 см (можна не різати, засолювати цілою, але тоді треба більше доби тримати в розсолі). Рибу зручніше нарізати, коли вона ще не повністю розмерзлася. 
Потім вкладаємо її в банку, заливаємо охолодженим проціженим розсолом і ставимо в холодильник на добу. Після цього можна смакувати.
Як на мене, то якщо скумбрія за першим рецептом отримується слабосолена (дуже смачна!), то за цим рецептом - для любителів більш солоної риби. У мене вона ще й побула в розсолі  три доби, то прямо таки добре солона вийшла. Я зобила висновок, що її можна через добу-півтори вийняти з розсолу, залити олією з цибулею, як у рецепті № 1.

Немає коментарів:

Дописати коментар