понеділок, 15 лютого 2016 р.

Булочки "Весільні шишки"

Для приготування таких булочок я змішала 0,5 кг муки, 0,5 стакана цукру, ванільний цукор, сіль, 2 повні з гіркою чайні ложечки сухих дріжджів. 
Розтопила 100 г вершкового масла, додала його в суху суміш разом з 1 яйцем та 1 стаканом теплого молока. Замісила тісто. Поставила його на розстойку - обмішала - знову поставила, щоб підходило = разом це зайняло десь 2 години.
 



Потім тісто поділила на 8 кульок, кожну з яких розкачала в джгутик. Порізала джгутик ножем (я різала вузенько й часто - на весілля ріжуть товстіше й рідше). Скрутила шишку.
 





Скручувати можна двома способами: 1) закрутивши джгутик по спіралі; 2) скрутивши його рулетиком, а потім защипнути низ і поставити "пелюсточками" догори.
 







Виклала на застелений пергаментом лист і поставила в розігріту духовку. Випікала хвилин 10-12 при температурі 180 градусів, а потім ще хвилин 10 при температурі 150 градусів.

Немає коментарів:

Дописати коментар