Раніше без таких солодощів не обходилося жодне весілля чи проводжання - хрустики, полунички та вишеньки, а ще цукерки-тягучки були обов'язковим атрибутом будь-якої гулянки. Про вишеньки та полунички мені нагадала кума, яка зараз проживає у Санкт-Петербузі. Кілька днів тому вона написала, що її донька згадала, як у дитинстві (а це вже майже 25 років тому!!!), буваючи у мене в гостях, смакувала полуничками та вишеньками.
Сьогодні я вирішила зробити полунички - це простіше й швидше. Трохи пізніше зроблю й вишеньки, обіцяю поділитися...
Отже для полуничок я беру будь-які вафлі, окрім лимонних (хоча це на любителя). Перебиваю їх на блендері (25 років тому я їх терла на дрібну тертку)))), додаю трохи сметани і замішую "тісто", з якого формую ягідки. Якщо візьмете вафлі білого кольору, то ягідки будуть яскравіші. Я ж сьогодні приготувала суміш із білих та шоколадних вафель.
Червоний буряк натерла на дрібній тертці (можна використати соковижималку), віджала через марлю сік. Кожну полуничку вмочила в сік (суміш жирна тому сік тільки зверху, всередину не потрапляє) та обваляла у цукрі. З білих вафель - можна вмочати двічі для більш інтенсивної окраски.
Зазвичай для таких полуничок я робила хвостики з барвінку (він зелений навіть узимку). Дехто робить їх з кольорового паперу або петрушки. Та цього разу я барвінку не нарвала, петрушку в солодощах не сприймаю, а з паперовими хвостиками возитися не стала - не на виставку ж роблю)))
Тож у мене вийшла вже готова "почищена від хвостиків" полуничка.
Немає коментарів:
Дописати коментар