пʼятниця, 26 лютого 2016 р.

Медово-сметанний торт


240 г муки, 1/3 стакана меду, 100 г цукру, 2 яйця, 200 мл сметани, 2 ст. ложки олії, 1 ч. ложка соди.
Розтерти цукор, мед, яйця. Додати сметану і соду (не гасити!), олію та муку. Все перемішати - тісто, як густа сметана. Вилити у змащену форму та випікати 30 хвилин при температурі 180-200 градусів. 
Отриманий корж розрізати навпіл, змастити кремом (я використовувала сметанний крем).
 Зверху можна посипати крихтами від коржів наполеону (як на фото) чи печива, горіхами, а можна покрити торт помадкою. Для м'якої помадки слід 2 ст. ложки молока, 2 ст. ложки какао, 6 ст. ложок цукру уварювати 3-4 хвилини, зняти з вогню, додати 50 г вершкового масла.
Для твердої помадки потрібно розтопити на водяній бані шоколад, додавши 2 столових ложки молока або олії.

Немає коментарів:

Дописати коментар