Коропа вагою 1-1,5 кг звільняю від луски, виймаю нутрощі, зябра, добре промиваю. Роблю надрізи через кожні 2-2,5 см. Натираю приправою для риби, сіллю (за потребою - якщо приправа несолона), фарширую морквою та цибулею. Закручую у фольгу (фольгу бажано змастити олією або підкласти "подушку" з цибулі, щоб риба не прилипала), ставлю в духовку (180-200 градусів) на 1 годину (за цей час при бажанні коропа можна двічі змастити сметаною). Потім відкриваю фольгу й запікаю ще хвилин 10 до красивого кольору скоринки.
Коропа можна фарширувати як сирою морквою з цибулею, так і підсмаженою. Можна разом з овочами покласти підсмажені гриби. Навколо риби можна викласти картоплю й запекти її разом з коропом.
Коропа вагою до 1 кг запікати в духовці 50 хвилин при
температурі 180 градусів. Коропа вагою від 1 до 1,5 кг
запікати 1 годину при тій же температурі. Коропа вагою від 1,5 до 3 кг запікати 1,5-2 години.
Немає коментарів:
Дописати коментар