Малину
висипала в каструлю, поставила на вогонь, прогріла, помішуючи, 5
хвилин. Отриману масу протерла через металеве сито, відділяючи кісточки
(які заморожу і взимку буду використовувати для варки компоту). Правда,
сито у мене вже потребує заміни (протерлось в одному місці), тож трохи
кісточок все-таки потрапило до малинового соку, якого отрималось 1700
г.
Для джему рекомендують брати цукру у
співвідношенні 1:1. Я ж вирішила взяти менше - 1200-1300 г - і варити за
принципом приготування варення "Літо в банці".
Оскільки малиновий джем варто варити
всього 20-30 хвилин, щоб зберегти красивий колір, то цукор я додавала не
по одній склянці, а розділила його на 4 частини: додала 1 частину, 5
хвилин кипить, додала другу частину - 5 хвилин кипить і т.д. З останньою
порцією цукру додала 0,25 чайної ложки лимонної кислоти. Протягом
всього процесу варки треба обов*язково знімати піну.
Остання порція цукру кипить 5 хвилин, розливаю в банки й закручую.
Немає коментарів:
Дописати коментар