вівторок, 26 червня 2018 р.

Малиновий джем

Не зовсім полюбляю варення з малини через його насиченість кісточками. Тож вирішила зробити джем.
Малину  висипала в каструлю, поставила на вогонь, прогріла, помішуючи, 5 хвилин. Отриману масу протерла через металеве сито, відділяючи кісточки (які заморожу і взимку буду використовувати для варки компоту). Правда, сито у мене вже потребує заміни (протерлось в одному місці), тож трохи кісточок все-таки потрапило до малинового соку, якого отрималось 1700 г. 
Для джему рекомендують брати цукру у співвідношенні 1:1. Я ж вирішила взяти менше - 1200-1300 г - і варити за принципом приготування варення "Літо в банці"
Оскільки малиновий джем варто варити всього 20-30 хвилин, щоб зберегти красивий колір, то цукор я додавала не по одній склянці, а розділила його на 4 частини: додала 1 частину, 5 хвилин кипить, додала другу частину - 5 хвилин кипить і т.д. З останньою порцією цукру додала 0,25 чайної ложки лимонної кислоти. Протягом всього процесу варки треба обов*язково знімати піну.
Остання порція цукру кипить 5 хвилин, розливаю в банки й закручую.

Немає коментарів:

Дописати коментар