субота, 25 серпня 2018 р.

Гострий салат з буряка

Чудова заготовка на зиму: можна вживати як самостійну страву, а можна використовувати для інших страв - борщу, рагу і т.п. За рецептом виходить досить таки гостра страва. Проте гостроту можна регулювати, збільшуючи або зменшуючи кількість перцю та часнику.
0,5 кг цибулі
0,5 кг червоного солодкого перцю
1,5 кг помідорів
2 шт. гіркого перцю
4 кг червоного буряка
0,5 л олії
1 ст. ложка меленого чорного перцю
2 ст. ложки солі
200 г часнику 
Цибулю дрібно покришити, обсмажити.
Солодкий та гіркий перці і помідори - через м*ясорубку.
Буряк потерти на тертку.
Скласти все в каструлю, додати олію, мелений перець, сіль. Варити з моменту закипання 40 хв.
Додати чавлений часник, варити ще 5 хв.
Розкласти по банках і закатать.
Вихід - 10-11 півлітрових баночок.

Немає коментарів:

Дописати коментар