1 велика або 2 маленькі голівки часнику
120-200 г цукру (залежить від того, наскільки кислий чи солодкий сорт слив)
2 ч. ложки солі
1 невеликий червоний гіркий перець
2 ст. ложки меленого коріандру або 4 ст. ложки хмелі-сунелі (я додаю разом 1 ложку коріандру і 2 ложки хмелі-сунелі)
суміш перців
зелень кінзи, кропу, можна петрушку
Із слив видаляю кісточки, подрібнюю разом із зеленню кропу та петрушки через м*ясорубку, а потім ще й перебиваю на блендері, щоб суміш стала більш однорідною.
Додаю сіль, цукор, гіркий червоний перець, ставлю на вогонь, доводжу до кипіння. (Хвилин через 10 можна ще раз перебити блендером, проте я вже цього не роблю).
Додаю суміш перців, мелений коріандр та хмелі-сунелі. В кінці додаю чавлений часник.
Всього з моменту закипання соус вариться 20 хвилин.
Розливаю по стерилізованих баночках і закручую.
Вихід - 4-5 півлітрових баночок.
Немає коментарів:
Дописати коментар