1,5 кг хека
Борошно (для смаження)
400 г кетчупу, томатного соку або томатного соусу
170 г води
100 г цукру
100 г олії
50 г оцту 9%
2 цибулини
Сіль за смаком
Хек (можна брати іншу улюблену рибу) порізати на порційні шматочки, обваляти в борошні та обсмажити.
Приготувати маринад. Цибулю нарізати півкільцями. Окремо змішати кетчуп, цукор, олію, воду, оцет і сіль за смаком. Все перемішати до однорідної маси (можна збити на блендері). Соус отримується приємно кисло-солодкий.
У глибокий посуд викладати шарами рибу, соус і цибулю.
Поставити в холодильник мінімум на 5 годин, а ще краще - на ніч. Рибу можна підігрівати, а можна їсти холодною. Тоді цибуля, яка промаринувалася за цей час, буде хрумкою (нагріта - розм*якшується).
1, 5 кг хека
1 середня морквина
1 середня цибулина
Томатна паста - 2 ст. ложки
Оцет 9% - 2 ст. ложки
Цукор - 2 ст. ложки
Борошно - 4 ст. ложки
Вода - 1 склянка
Олія - 1 ст. ложка
Сіль - за смаком
Хек (можна брати іншу улюблену рибу) порізати на порційні шматочки, обваляти в борошні та обсмажити.
Хек (можна брати іншу улюблену рибу) порізати на порційні шматочки, обваляти в борошні та обсмажити.
Моркву натерти на крупну тертку, цибулю нарізати кубиками та обсмажити близько 15 хвилин.Додати томатну пасту, оцет, цукор. Залити водою, за смаком посолити й перемішати.
Соусом, що отримався, залити рибу і тушкувати 5 хвилин під закритою кришкою.
Немає коментарів:
Дописати коментар