Таке шоколадне варення можна вживати як десерт, а можна використовувати для просочення тортів, прикрашання тістечок, сиропу до запіканок та інших
десертів
Рецепт № 1 (за цим рецептом роблю сливи вже більше 20 років - смакота!)
1 відро слив
2 ст. ложки соди
3 кг цукру
3 кг цукру
200 г масла
100 г какао
Сливи помити, видалити кісточки, розділивши плоди на половинки. Залити водою з содою та залишити на 5 годин.
Воду злити. Додати цукор. Варити з моменту закипання 20 хв. Зняти з вогню.
На другий день кип*ятити 20 хв.
На третій день - 20 хв.
На четвертий день додати масло та какао. Кип*ятити 5-10 хв.
Розкласти в банки і закатать.
Рецепт від Флуєрар М.
Вихід - орієнтовно 18-20 півлітрових баночок.
Рецепт № 2 (швидкий)
700 г цукру
130 г вершкового масла
60 г какао-порошку
10 г ванільного цукру
Стиглі щільні сливи розрізати навпіл, вийняти кісточки. Засипати цукром та залишити на 30 хвилин.
Поставити сливи на невеликий вогонь та кип*ятити 45 хвилин, помішуючи та знімаючи піну.
Додати вершкове масло, какао і ванільний цукор. Кип*ятити ще 15 хвилин.
Розкласти в банки, закатати, перевернути та укутати до повного охолодження.
Немає коментарів:
Дописати коментар