вівторок, 14 серпня 2018 р.

Салат "Десятка" (смачний салат часів юності)))

10 середніх баклажанів
10 середніх цибулин
10 середніх помідорів 
10 середніх солодких перчин
250 мл олії
3/4 склянки оцту (9%)
1 склянка цукру
1,5 ст. ложки солі
Суміш із олії, оцту, цукру й солі закипятити. 
Додати баклажани, нарізані дольками (якщо невеликі - розрізати на 4 частини, якшо більші - то на 6 або 8), накрити кришкою і з моменту закипання варити 10 хвилин. (Баклажанів сразу буде дуже багато й не покриті маринадом, проте через певний час вони осядуть і додадуть власного соку. Можна пару разів підтрусити каструлю, щоб перемістити верхній шар баклажанів донизу).
Додати цибулю, нарізану крупними шматками (на 4 або 6 частин). Варити 10 хвилин.
Додати крупно нарізані помідори. Варити 10 хвилин.
Додати крупно нарізаний перець. Варити також 10 хвилин. (На протязі всього час приготування не перемішувати, щоб не пошкодити шматочки овочів. Проте можна знизу легенько просувати лопатку, щоб не дати пригоріти страві).
Розкласти по банках таким чином, щоб до неї потрапили різноманітні овочі. Закатати. Укутати. Вихід - орієнтовно 4-4,5 літри (8-9 півлітрових баночок).
 

Немає коментарів:

Дописати коментар