Гречка з овочами та салат з рисом - це були два улюблені салати моїх дітей в часи їх студентського життя. Та й удома вони не бувають зайвими: чи сам прибіг з роботи, чи гості на поріг - а в тебе є що на стіл поставити (гречка з овочами, рис із овочами, салака з овочами, солянка з грибами, баклажани з грибами і т.п.)))))))))))))))))))))))))))). Отже, гречка з овочами...
1 кг цибулі
1 кг солодкого перцю
3 кг помідорів (можна замінити томатним соком)
200 г цукру
2 ст.ложки солі
700 мл олії (для смаження овочів)
400-500 г гречаної крупи
100 мл 6%-го оцту (я беру 70 мл 9%-го)
Моркву тру на тертці, перець і цибулю нарізаю соломкою, обсмажую в олії до золотистого кольору (кожен овоч - окремо).
Гречку відварюю до напівготовності.
Помідори - через м*ясорубку (або закип*ятити томатний сік), додаю сіль, цукор, оцет і кип*ячу 5 хвилин. Додаю всі овочі і проварену гречку. Варю 35-40 хвилин.
Розкладаю по банках, закручую.
Вихід - орієнтовно 10-11 півлітрових баночок.
Немає коментарів:
Дописати коментар