Баклажани - 3 шт.
Часник - 1 голівка
Сіль - 1 ст. ложка
Петрушка
Зрізаю хвостики у баклажанів. Проколюю з двох боків виделкою. Проварюю їх у підсоленій воді - тоненькі плоди хвилин 5, товстіші - хвилин 10 (готовність перевіряю виделкою - якщо шкірка легенько проколюється, значить, можна виймати). Плоди повинні бути готові повністю, бо сирі зіпсують смак. Баклажани охолоджую. Розрізаю кожен по довжині (не до кінця). Викладаю на одну дошку, зверху накриваю іншою і ставлю прес (наприклад - банку з водою). Тримаю 15 хвилин.
За цей час нарізаю зелень петрушки, подрібнюю часник (або на часничниці, або на дрібній тертці). Змішую їх разом, підсолюю. Цією сумішшю начиняю кожен баклажан.
Викладаю в ємність. Накриваю тарілкою або кришкою від лотка. Ставлю гніт.
Настоюю три дні. Потім на 1 добу відправляю в холодильник.
Немає коментарів:
Дописати коментар