Баклажани - 5 шт.
Капуста - 1/2 маленької голівки
Морква - 2 шт.
Болгарський перець - 3 шт.
Часник - 3 зубчики
Перець чілі (не обов*язково)
ДЛЯ МАРИНАДУ:
Вода - 1,2 л
Сіль - 60 г (приблизно 2 ст. ложки з невеликою гіркою)
У баклажанів відрізаю хвостики, проколюю їх у декількох місцях виделкою і відварюю до готовності у солоній воді - тоненькі плоди варю 5 хв., товстіші - 10 хв. (готовність перевіряю виделкою - якщо шкірка легенько проколюється, значить, можна виймати). Воду зливаю, баклажани охолоджую.
Крупно шаткую капусту. На велику тертку тру моркву. Нарізаю соломкою перець болгарський. Часник - на часничницю. Змішую всі інгредієнти, добре підсолюю.
Готую маринад: в каструлю наливаю воду, всипаю сіль і перемішую, доки вона повністю розчиниться.
Розрізаю баклажани вздовж (не дорізаючи до кінця, щоб розгорталися, як книжка), злегка віджимаю від соку і фарширую тертою сумішшю. Складаю дві половинки і обмотую ниткою.
Щільно укладаю баклажани в каструлю, заливаю маринадом і ставлю під гніт.
Такі баклажани будуть готові через 3 дні. Їх можна нарізати шматочками, посипати дрібно посіченою зеленню і подавати до м*яса або до будь-якого гарніру. Зберігати можна як у погребі, так і в холодильнику.
На фото - баклажани, підготовлені до маринування.
Немає коментарів:
Дописати коментар