300 г маргарину (я беру маргарин "Пампушок" - у ньому практично немає води)
2 яйця
0,5 склянки цукру (любите солодше - додайте більше)
3-4 пакетики ванільного цукру
1 ч.ложка соди, погашеної оцтом (або 1 ложку розпушувача)
1 склянка сметани 15-20%
борошно
Маргарин викладаю раніше, щоб розм*як при кімнатній температурі або ж ставлю на півхвилини в мікрохвильовку. У м*який маргарин додаю яйця й добре вимішую (можна міксером). Туди ж - цукор, ваніль, сметану та соду. Добре перемішую, додаю борошно, щоб замісити м*яке тісто. Закутую його у харчову плівку - і на 30-40 хвилин у холодильник (можна хвилин на 15-20 у морозилку) .
Далі розкачую корж завтовшки до 1 см. Стаканом або формочками вирізаю печиво.
Листи для випікання застеляю пергаментом (так менше мороки - потім пергамент викинула і все чисто!), викладаю печиво, змащую яйцем (не обов*язково!) і за бажанням притрушую цукром, або маком, або кунжутом, або й зовсім не притрушую нічим.
Випікаю при 180-200 градусах. Як тільки печиво зарум*яниться - можна виймати (це займає хвилин 15-20) .
Немає коментарів:
Дописати коментар