Чудова закрутка на зиму, але мені захотілося її зробити зараз, у травні. Консервація із мойвою (салакою) до цього часу вже у погребі закінчилась, тож вирішила зробити кілька баночок скумбрії. Не дивлячись на те, що в цей період все купувала - окрім скумбрії ще й моркву, цибулю, помідори - собівартість однієї півлітрової баночки вийшла 40-45 грн. Якщо перерахувати на 250-грамову баночку магазинної консерви - 20-23 грн. Тобто не дорожче магазинної, але набагато смачніше! Так це у травні! А якщо консервувати восени, коли окрім риби все своє, з городу - то виходить зовсім дешево!)))))
Зробите - не пошкодуєте!
6 скумбрій
1 кг цибулі
1,5 кг моркви
2 кг помідорів
сіль - 2 ст. ложки без гірки
цукор - 180 г
олія - 1 склянка
перець
лаврове листя
Цибулю порізати соломкою, моркву натерти на крупну тертку, додати олію, сіль, цукор і тушкувати 10 хв.
Додати порізані помідори і тушкувати ще 15 хвилин.
Додаємо скумбрію (я відділяю філе від хребта і нарізаю його шматочками завдовжки 5 см, хоча можна нарізати кільцями шириною близько 1 см. Але я не ризикую - не знаю, як звариться хребет), перець, лаврове листя і тушкувати 1,5 години.
В кінці додати 2 чайні ложки 70% оцту (я мала 9%-ий оцет, тому додавала з розрахунку 1:8, тобто замість 1 ч. ложки 70%-го брала 8 чайних ложок 9%-го оцту).
Закрутити у стерилізовані банки і вкутати до повного охолодження.
Вихід - 8 півлітрових баночок. (Я беру риби більше - люблю, коли багато саме риби, а не овочів (робила половину порції, так брала 5 скумбрій замість 3-х), то у мене вийшло 5 баночок із половини порції).
Можна стерилізувати в духовці протягом 2-2,5 годин злегка протушковану продукцію.
Можна скласти в банки протушковані овочі та сиру рибу шарами і стерилізувати в духовці - 3-3,5 години.
Можна стерилізувати в духовці протягом 2-2,5 годин злегка протушковану продукцію.
Можна скласти в банки протушковані овочі та сиру рибу шарами і стерилізувати в духовці - 3-3,5 години.
Немає коментарів:
Дописати коментар