Яйця - 4 шт.
Цукор - 3 склянки
Сода - 2 ч. ложки
Мед - 2 ст. ложки
Мука - 8 склянок
Олія - 6 ст. ложок
Яйця розділити на білки й жовтки. До жовтків додати мед і майже весь цукор (6 ст. ложок цукру залишити для помадки). Добре збити. До цукрово-жовткової маси додати олію й кефір і знову все перемішати.
Муку просіяти і разом із содою додавати до вище зазначеної суміші невеликими порціями, ретельно розмішуючи. Отримується доволі м*яке тісто.
Розкачати тісто в корж завтовшки 1 см та вирізати з нього пряники. Розкласти їх на пергаментний папір на жаровні. Випікати при температурі 180 градусів хвилин 15.
За цей час збити 6 ст. ложок (які залишали) цукру з білками - не обов*язково до стійких піків, але цукор мусить розчинитися.
Пряники дістати з духовки, швидко змастити помадкою і відправити в духовку ще хвилин на 10.
За бажанням у тісто можна додавати корицю, або ваніль, або інші ароматизатори (я, наприклад, додавала суху м*яту), а в помадку - барвники.
Пряників із такої порції тіста отримується багато - у мене вийшло 5 жаровень.
Немає коментарів:
Дописати коментар