неділя, 11 серпня 2019 р.

Капусняк

Варю м*ясо, як на звичайний борщ, вкидаю картоплю. Коли вона буде зварена до напівготовності, додаю пшоно або рис (краще навіть рисову січку). Можна додавати й перловку, але мені з перловкою не до вподоби.
У капусняк традиційно кладу кислу (квашену або мариновану) капусту. Дрібно січу її або перекручую в блендері, щоб була дрібненька. Якщо капуста занадто кисла, то її слід промити і віджати, якщо ні - то навіть не віджимаю, а нарізаю, щоб була в розсолі. Вкидаю капусту в каструлю, коли крупа прокипіла вже хвилин 5.
Роблю зажарку: цибуля, морква, томат, 1 ст. ложка цукру, за бажанням - сметана. Хвилин за 5 до кінця варки солю за смаком.
Дуже рідко варю капусняк зі свіжої капусти (коли дуже хочеться, а квашеної немає). Тоді, вкидаючи капусту в каструлю, обов*язково додаю ще й 1 ст. ложку оцту.

Немає коментарів:

Дописати коментар