На дно півлітрової євробанки кладу перець горошком та листочок лавру. М*ясо щільно вкладаю у банку по "плечики". Зверху - 1 ч.ложка солі (з невеличкою гіркою).
Банки міцно закручую кришками. На дно мультиварки кладу рушничок, ставлю банки (у мене стає 3 півлітрові баночки), наливаю воду по "плечики" банок, закриваю кришку, включаю режим "Тушкування" на 2 години. Банки дістаю наступного дня, коли вони повністю вихолонуть при закритій кришці мультиварки.
Можна робити це і в духовці. У такому випадку з металевих кришок зняти резинки, накрити банки і поставити в холодну духовку. Включити на 200 градусів. Коли наповнення банки закипить (примірно через 30 хвилин), температуру зменшити до такого рівня, щоб м*ясо в банках не "бурлило", а тушкувалося, томилося, як холодець. Таким чином тушкувати 2-2,5 години. Потім духовку виключити, а банки залишити в ній ще примірно на 30-40 хвилин. За цей час підготувати другу (стерильну) партію кришок з резинками. Вийняти банку з духовки, швидко замінити кришку без резинки на повноцінну, закатати. Вкутати до повного охолодження.
Можна робити це і в духовці. У такому випадку з металевих кришок зняти резинки, накрити банки і поставити в холодну духовку. Включити на 200 градусів. Коли наповнення банки закипить (примірно через 30 хвилин), температуру зменшити до такого рівня, щоб м*ясо в банках не "бурлило", а тушкувалося, томилося, як холодець. Таким чином тушкувати 2-2,5 години. Потім духовку виключити, а банки залишити в ній ще примірно на 30-40 хвилин. За цей час підготувати другу (стерильну) партію кришок з резинками. Вийняти банку з духовки, швидко замінити кришку без резинки на повноцінну, закатати. Вкутати до повного охолодження.
Рецепт для мультиварки від Elena Mishkina (група "Рецепти для коліжанок)" у ФБ)
Немає коментарів:
Дописати коментар