Сливи помила, обсушила, нарізала на 4 частинки, склала в миску, посолила, поперчила, збризнула олією (бажано оливковою).
Виклала на жаровню, застелену пергаментом, щільно одна до одної. Поставила в розігріту до 130 градусів духовку, двері залишила привідкритими, щоб було куди випаровуватися волозі. (Все це можна було б зробити і в сушарці, але я готую дуже мало слив - всього на 1 літрову баночку (а це три жаровні сирих слив, які по мірі усушування "перебираються" в одну), тож "ганяти" сушарку не бачу сенсу).
В*яляться сливи протягом 2 годин (одного разу тримала 3 години - пересушилися), температуру регулюю, доводжу навіть до 100 градусів.
Готові сливи складаю в баночку, пересипаючи кожен шар прованськими травами та поливаючи олією (якщо немає оливкової, використовую соняшниково-оливкову або звичайну соняшникову). Щільно втрамбовую, олія повинна покрити сливи. Закриваю кришкою - і в холодильник. Через три дні сливи готові до споживання. Три дні не витримую, починаю смакувати вже наступного дня. Смачно з бутербродом, або як гарнір до м*яса.
Немає коментарів:
Дописати коментар