субота, 17 серпня 2019 р.

Сирник

Тісто:
Яйце - 1 шт.
Цукор - 0,5 скл.
Масло вершкове (можна спред) - 100 г
Какао - 1 ст. ложка
Мука - 200 г
Цього тіста виходить небагато, слід розкачувати дуже тоненько. Якщо любите тіста потовще - робіть подвійну порцію.
Замісити м*яке тісто, розділити на 2 частини. Одну покласти в холодильник, а іншу - в морозилку.
Тим часом готуємо сирну масу:
1,5 кг домашнього м*якого жирного сиру
8 яєць
1 склянка цукру (любите солодше - добавляйте більше)))
2 ст. ложки крохмалю
Ванілін
Все дуже добре збити міксером до однорідної маси.
Наповнення може бути різне - і вишня, і родзинки, і мак, і абрикоси, і персики...
Тісто з холодильника розкачати й викласти на дно змащеної  форми. Далі викласти сирну масу (якщо вона буде з наповненням, то викладаємо половину маси, далі - наповнювач (у сирник з маком я ложкою викладала макові кульки), далі знову викласти сирну масу). Зверху потерти тісто з морозилки.
Випікати при температурі 160-170 градусів хвилин 40-50. Виймати з духовки, коли боки вже тверді, а середина - м*яка.
Із форми виймати та нарізати після повного охолодження. 

Рецепт від Мирослави Крутій (адміністратор групи "Рецепти для коліжанок)"  у ФБ)

Немає коментарів:

Дописати коментар