субота, 31 серпня 2019 р.

Паштет у банках на зиму

Печінка - 1,5 кг
М*ясо - 3 кг
Сало - 1 кг
Цибуля - 10 шт. (середніх)
Яйця - 10 шт.
Сіль, перець - за смаком
Печінку відварити до готовності. Сало відварити до напівготовності (кип*ятити до 10 хв). 
На м*ясорубці з крупними отворами перемолоти печінку, сало, сире м*ясо, цибулю. Додати яйця, сіль, перець. Добре вимішати.
На дно підготовлених півлітрових банок налити по 2 ст. ложки води, викласти по "плечики" банки паштетну масу, накрити старими кришками (або новими без резинок), поставити в холодну духовку, включити на 180 градусів. З момента, коли закипить суміш у банках, температуру знизити до 160 градусів і витримати в духовці 2 години. Духовку вимкнути. Дати банкам постояти в закритій духовці хвилин 15-20. Виймати по одній баночці, кришки швидко змінювати на простерилізовані, закатати. (Для гарантії ще й укутую до ранку).
Вихід - 13 півлітрових банок.
Цього разу всі банки не помістилися в духовці, тож 2 стерилізувала в мультиварці (на дно чаші рушник, вода - по "плечики" банки, режим "Тушкування" на 2 години, і не відкриваю до повного вистигання).
На фото - по краях банки із запеченим у духовці паштетом, а всередині - стерилізовані у воді в мультиварці.

Немає коментарів:

Дописати коментар