неділя, 15 вересня 2019 р.

Баклажанно-печінковий паштет

Куряча печінка - 1,5 кг
Баклажани - 2,5 кг
Морква - 1 кг
Цибуля - 1 кг
Масло вершкове (або інший жир) - 0,5 кг
Олія - для обсмажування
Сіль - орієнтовно 1 неповна столова ложка (дивіться за смаком)
Перець мелений - за смаком 
Печінку відварити. 
З баклажанів зняти шкірку, будь-як порізати (я ріжу соломкою), посолити (або замочити в солоній воді) на 20 хвилин, потім промити та обсмажити (якщо не можна смаженого, слід запекти баклажани в духовці так, щоб змінили колір).
Моркву натерти, обсмажити (якщо не будете блендерувати або перекручувати через м*ясорубку - трете на дрібну тертку).
Цибулю порізати, обсмажити (якщо не будете блендерувати або перекручувати через м*ясорубку - нарізаєте дрібно).
Печінку та баклажани перекрутити через м*ясорубку або блендерувати (якщо натирали/нарізали крупно моркву й цибулю - перепускаємо через м*ясорубку/блендер все разом).
Додаємо в паштетну масу сіль, перець та масло. Тушкуємо на невеликому вогні (бажано на підставці) 1,5 години, час від часу помішуючи.
Якщо не зберігаємо - можна споживати відразу.
Якщо зберігаємо нетривалий час у холодильнику - розкладаємо у банки й стерилізуємо хвилин 5-10 (півлітрові банки).
Якщо зберігаємо тривалий час у погребі - стерилізуємо півлітрові банки 45-60 хв.
Вихід - орієнтовно 8-9 півлітрових баночок.
Рецепт від Кислякової В.Ф.

Немає коментарів:

Дописати коментар