субота, 21 вересня 2019 р.

Шоколадна глазур/помадка

Шоколадна помадка:
1 ст. ложка масла вершкового
2 ст. ложки цукру
3 ст. ложки сметани
2 ст. ложки какао
Все змішати й варити на маленькому вогні, не доводячи до кипіння. Наносити на охолоджений торт (вистачає покрити поверхню й утворити "потьоки").
Шоколадна дзеркальна глазур:
Желатин - 1,5 ст. ложки
Мед - 160 г
Цукор - 170 г
Згущене молоко - 200 г
Вода - 100 мл
Молочний або чорний шоколад - 170 г
Желатин замочити в 40 мл води. До решти води додати мед та цукор, поставити на вогонь і кип*ятити не більше 2 хв.
Зняти з вогню, додати замочений желатин і згущене молоко. 
Подрібнити шоколад, додати в гарячу масу й розмішувати до повного його розчинення.
Процідити глазур через сито, щоб зникли повітряні бульбашки.
Обливати торт (на решітці над мискою), починаючи від центра до країв. 

Немає коментарів:

Дописати коментар