Вода - 1 л
Сіль - 100 г
Лавровий лист - 4 шт.
Духмяний перець горошком - 15 шт.
Часник - 4 зубки
Приправа для м*яса з кардамоном, гвоздикою, корицею - 1 ст. ложка (або кожен інгредієнт окремо)
М*ясо добре промити, розрізати на потрібні за величиною шматки.
Приготувати розсіл: у воді розчинити сіль, додати порізаний пластинками часник, приправу, перець. Довести розсіл до кипіння, кип*ятити 3 хвилини. Додати лавровий лист. охолодити до кімнатної температури.
У охолоджений розсіл опустити м*ясо і залишити в холодному місці на 4 доби.
Через 4 дні м*ясо дістати із розсолу, обсушити.
Для копчення використовую коптильню з гідрозатвором. Вона пристосована для копчення в будинку. Ставлю на газову плиту (на 2 комфорки), на дно насипаю тирсу (250-300 г), зверху піддон для збору жиру. На решітку викладаю шматки м*яса. По периметру в жолоб наливаю воду - це гідрозатвор, що перешкоджає диму виходити в приміщення. Закриваю кришку, встановлюю термометр та до димовідводу прилаштовую пластикову трубку, виводжу її у вентиляцію. Запалюю газ.
При температурі 70 градусів м*ясо коптиться близько 2 годин. Цього разу я коптила при температурі 90 градусів 1,5 години (можна було б і менше).
Чомусь не додумалась робити фото у процесі, тому фото коптильні (такої, як у мене, додам поки що з інтернету).
Немає коментарів:
Дописати коментар