Буряк - 1 шт (приблизно 200 г)
Часник - 1 здорова головка
Пекучий перець - за смаком (орієнтовно 1 невеликий)
Для маринаду:
Вода - 1 л
Оцет - 70 мл
Олія - 0,5 склянки (склянка - 200 мл)
Цукор - 0,5 склянки
Сіль - 2 ст. ложки з невеликою гіркою
Перець горошком - 10 шт.
Лаврове листя - 3-5 шт.
Капусту порізати шматками, видаливши качан. Буряк потерти на крупну тертку або нарізати тонкими пластинками. Моркву натерти на тертку. Часник порізати пластинками. Викласти овочі у посуд, перекладаючи шарами (щоб попередньо часник, буряк та морква потрапили на всю капусту).
Зварити маринад. Гарячим маринадом залити капусту з овочами . Накрити кришкою і залишити на добу. Час від часу перемішувати (капуста буде пропарюватися та почне осідати). На ніч я придавлюю її гнітом, щоб уся капуста була у маринаді. На другий день - готова до споживання.
Немає коментарів:
Дописати коментар