Цукор - 7 ст. ложок
Халва ванільна - 250 г
Сухарі паніровочні - 1/4 склянки (200-грамової)
Борошно - 1,5 склянки
Сода - 1 ч.ложки
Оцет - 1 ч.ложки
Порошок для печива - 0,5 ч. ложки
Горіхи - 1 склянка
З даних інгредієнтів випекти 2 коржі:
1-й - горіховий: Збити 4 білки з 4 ст. ложками цукру, додати по одному 4 жовтки, 4 ст. ложки борошна, 1 склянку мелених горіхів, 0,5 ч. л. порошка для печива. Випікати при 180 градусах хвилин 15.
2-й - халвовий (саме він отримується зеленого кольору, якщо не перепекти): 4 білки збити з 3 ст. ложками цукру, поступово додати по одному 4 жовтки. Халву розтерти із сухарями і додати до білків, злегка перемішати. Додати 0,5 склянки борошна з 1 ч. ложкою соди, гашеної 1 ч. ложкою оцту. Все обережно вимішати. Випікати при 170-180 градусах 15 хвилин (дивіться по своїй духовці, головне не перепекти!)
Крем будь-який за бажанням. Я цього разу готувала звичайний магазинний заварний ванільний крем.
А можна зробити горіховий, щоб уже все повністю відповідало назві торта:
1 склянку горіхів подрібнити, запарити з 0,5 склянки цукру, 0,5 склянки молока, охолодити. Розтерти 400 г вершкового масла, додаючи в нього молочно-горіхову суміш.
Випікала у формі 35х25.
Немає коментарів:
Дописати коментар