неділя, 27 жовтня 2019 р.

Чізкейк "Малинка"

Сир м*який ванільний - 0,5 кг
Печиво пісочне ("До чаю"/"До кави" або ін.)- 200 г
Масло вершкове - 150 г 
Желатин - 1 пакетик (15 г)
Вода - 150 мл
Цукор - 100 г
Вершки (високої жирності) - 200 г
Малина (чи інша ягода/фрукт) - кілька штук для оформлення
Желе - 1-2 пакети (відповідно тій ягоді, яку візьмете) - від кількості пакетів залежить лише бажана товщина желейного шару. 
Насамперед замочую желатин у 50 мл води.
Печиво подрібнюю за допомогою качалки (можна в блендері, можна - на тертку). Змішую із розтопленим маслом.
Дно форми застеляю пергаментом і викладаю масу із печива та масла. Добре "втрамбовую", роблю такий собі корж. Ставлю в холодильник, щоб масляний корж застигав.
Тим часом до 100 мл води додаю цукор, доводжу до кипіння і протягом кількох хвилин уварюю сироп. Охолоджую і додаю до нього желатин.
Сир та вершки збиваю міксером, щоб не було грудочок. Продовжуючи збивати, додаю солодкий сироп із желатином.
Готову масу викладаю у форму поверх печива (щоб краї чізкейка були гладенькі, боки форми змащую маслом і "приклеюю" до нього полоски із звичайного файла - сором мені, як господині, але ацетатної плівки не маю).
Зверху викладаю малинку (у мене сьогодні - заморожена чорноплідна малина). Через те й чізкейк носить назву "Малинка"))) Покладу полуничку - буде "Полуничка"))) 
Доки сиркова суміш застигає (в холодильник не ставлю), готую желе. Сьогодні брала желе "Лісова ягода" - 1 пакетик, через те желейний шар не товстий. У рецептурі вказано - 400 мл води. Я готую на 200 мл. Охолодженим заливаю желе поверх малинок і ставлю в холодильник мінімум на 2 години.

Немає коментарів:

Дописати коментар