неділя, 17 листопада 2019 р.

Яблучно-вишнева шарлотка з вершковим кремом

Яйця - 2 шт.
Кефір - 1 склянка (180 г)
Цукор - 1 склянка (180 г)
Сода - 0,5 ч.ложки
Мука - 1,5 склянки
Ванільний цукор або ваніль (за смаком)
Яблука - 2-3 шт.
Вишні без кісточки - 0,5 склянки
Яйця добре збиваю з цукром. Додаю кефір, муку, соду (або розпушувач), ванілін. Акуратно перемішую - тісто, як густа сметана.
Дно форми вистеляю змащеним олією пергаментом. Виливаю половину тіста, зрідка розсипаю вишні, на них розкладаю тонко нарізані пластинки яблук (зі шкіркою), посипаю цукром (якщо яблука з кислинкою), за бажанням можна посипати й корицею. Зверху знову зрідка розкладаю вишні і заливаю другою половиною тіста.
Випікаю при 170-175 градусах 30-35 хвилин.
Цього разу збивала вершковий крем (з додаванням желатину) і збирала такий собі торт)))

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар