неділя, 28 червня 2020 р.

Фарширований перець, запечений у духовці

Дуже подобається фарширований перець, запечений у духовці - і за смаком, і за часом та простотою приготування.
Отже, на 5 перчин потрібно:
Фарш- 500 г
Цибуля - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Рис - 100 г
Твердий сир - 50-70 г
Сметана - 2-3 ст. ложки
Петрушка (за бажанням)
Перець розрізати навпіл (бажано брати перчинки не з гострим кінчиком, а ніби квадратненьким, проте в мене сьогодні саме з гострим кінчиком. В такому разі не отримується "лодочка" для фаршу, але якщо готовий перчик брати лопаточкою, то теж не розвалиться)))), почистити від насіння, скласти на незмащене деко.
Рис відварити до готовності.
Моркву й цибулю спасерувати, додавши трішки цукру. 
У фарш додати нарізану петрушку, спасеровані овочі, відварений рис та приправи/спеції за вашим смаком.
До 200 мл бульйону (або води з приправами) додати сметану, посолити і залити цією сумішшю перець.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і запікати 40 хвилин. Потім притрусити натертим сиром і відправити в духовку ще хвилин на 10. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар