неділя, 27 вересня 2020 р.

Смачне морозиво власноруч

 
300 г рідких вершків (не менше 25% жирності)
300 г згущеного молока (буде дуже солодко, тому можна й менше)
1 плитка шоколаду (85-90 г)
6 паперових стаканчиків
Дерев*яні або пластмасові палички
Шоколад розтопити на водяній бані або у мікрохвильовці.
Дно і стінки паперових стаканчиків покрити розтопленим
 шоколадом. Стаканчики поставити в морозилку на 10 хвилин.
Вершки збити до пишної маси. Продовжуючи збивати, поступово додати  згущене молоко. Коли маса буде добре збита, розфасувати її по стаканчиках, вставити палички й поставити в морозилку мінімум на 6 годин, а краще на всю ніч.
Перед вживанням паперовий стаканчик надрізати ножицями і акуратно зняти.
Можна зробити це і без стаканчика. Збите морозиво розфасувати у формочки чи скласти у відеречко від морозива і смакувати як у чистому вигляді, так і з
додаванням варення чи чогось іншого))).

Немає коментарів:

Дописати коментар