четвер, 20 серпня 2015 р.

Торт "Монастырская изба"

Торт готується дуже швидко: практично через півтори години він уже стояв у холодильнику.
В миску насипала 3,5 стак. муки, натерла на крупній тертці охолоджений маргарин (250 г), добре розтерла його з мукою, додала 1 стакан сметани і 1 ч. ложку гашеної соди. Замісила тісто (вихід біля 1 кг). Поділила його на 21 шматочок (вагою до 50 г кожен). Розкачала на довгі тонкі полосочки (довжина 25-30 см - залежить від вашої жаровні, ширина приблизно 4 см). На кожну полосочку виклала в 1 ряд консервовані вишні на відстані 0,5-1 см одна від одної, защипнула краї, злегка притисла. Поклала на жаровню на відстані 2 см одна від одної (жаровню змащувати не потрібно, за бажанням можна покласти пергамент). При температурі 200 градусів випікала близько 15 хвилин - доки зарум'янились. Зняла, охолодила. За цей час приготувала сметанний крем (дивитися тут). Потім склала торт: на дно кладемо 6 паличок з вишнею - перемащуємо кремом, потім 5 паличок - крем, 4 палички - крем і т.д. Залишаємо, щоб пропитався, і - приємного смаку! 

Немає коментарів:

Дописати коментар