Багато хто вже спробував огірки по-польськи, рецептом яких я поділилася на блозі ще три роки тому. Сьогодні ж хочу розповісти, як роблю помідори по-польськи.
Для таких помідорів потрібні цибуля, зелень петрушки і кропу, часник, олія, оцет, цукор та сіль.
У стерилізовані банки розкладаю шарами цибулю, нарізану півкільцями, розрізані на 2-4 частини помідори, подрібнену зелень та часник (верхній шар - цибуля).
А далі (з розрахунку на 600-грамові баночки) - 1 столова ложка олії та 1 столова ложка 9%-го оцту в кожну баночку (якщо використовую півлітрові, то відповідно - ллю менше, 850-грамові та літрові, то відповідно - ллю більше).
Кип*ячу маринад. На три 600-грамові баночки - 1 літр води, 3 столові ложки цукру та 1 столова ложка солі.
Заливаю кип*ячим маринадом. Закатую. Перевертаю банки та вкутую до ранку.
Немає коментарів:
Дописати коментар