понеділок, 5 серпня 2019 р.

Лінивий перець на зиму за власним рецептом (експериментально)

Сьогодні вирішила на обід зготувати лінивий перець (як кажуть в народі). Були з городу невеликі, неліквідні, перчинки, начинять такі не вийде, а в холодильнику - заморожені курячі відбивні. Тож було прийнято рішення саме про лінивий перець. І вже в ході приготування страви в голову прийшла думка про те, що ми ж закриваємо на зиму салат з перцю й рису. А ще консервуємо баклажани з курячим філе, - то чом би й не об*єднати це в один рецепт і не спробувати закрити на зиму лінивий перець?
Отже, що я брала...
Куряче філе - 1 кг
Цибуля - 2 шт. великих
Морква - 2 шт. великих
Перець солодкий - 1 кг
Рис пропарений - 1,5 стакани
Олія - 250-300 г (для обсмаження овочів)
Томатний сік - 2 л (можна замінити 2,5 кг помідорів)
Цукор - 2 ст. ложки з невеликою гіркою
Сіль - 1 ст. ложка з гіркою
Перець горошком
В каструлю влила  томатний сік (або можна викласти порізані помідори). Потім додала:
  • куряче філе, нарізане полосками та злегка обсмажене;
  • перець, порізаний соломкою та обсмажений;
  • цибулю, порізану соломкою та обсмажену;
  • моркву, потерту на крупну тертку та обсмажену;
  • цукор;
  • сіль;
  • напівзварений рис;
  • якщо від смаження овочів залишилася олія - долити і її;
  • перець горошком.
Все в такій послідовності залишається в каструлі тушкуватися на невеликому вогні 1 годину. (Салат з рисом тушкується 1 годину 20 хв і відразу фасується в банки, тож вирішила, що однієї години тушкування буде достатньо, бо буду ще стерилізувати про всяк випадок).
Далі розклала салат (чи, правильніше сказати, кашу?) в банки і стерилізувала 40 хвилин. Думаю, цього достатньо. Адже баклажани з куркою тушкуються 1 годину й не стерилізуються зовсім. 
Вийшло смачно!

2 коментарі:

  1. Якось спробую це зробити....дякую за рецепти, я собі скріни наробила.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не знаю, хто Ви, але рада, що рецепти подобаються)))) Готуйте на здоров*я!

      Видалити