понеділок, 18 травня 2015 р.

Медовик

Колись давно у мене був рецепт цього торта та десь подівся (як зазвичай буває))).  Та одного разу він потрапив мені на очі в "Однокласниках". Відразу ж захотілося зробити цю смакоту.
2 яйця розтерла з 1 стаканом цукру і 2 ст. ложками меду. Додала 50 г вершкового масла і поставила на водяну баню. Помішувала, доки не розтало масло. Потім додала 2 чайні ложки соди і почекала, доки почало пінитися. Зняла з водяної бані, додала 3 стакани борошна та замісила м*яке еластичне тісто (воно повинно злегка прилипати до рук). Розділила тісто на 8 частин, розкатала коржі. Кожен корж поклала на лист, присипаний борошном, обрізала по формі круга (під кришку, тарілку, блюдо - як вам зручніше) і випікала до коричневого кольору.
Кілька коржів спекла разом з обрізками, вони потім знадобляться для посипки, а з решти обрізків вийшло ще 2 коржі.
Для цього медовика робила ЗАВАРНИЙ КРЕМ, хоча медовик полюбляє і КРЕМ СМЕТАННИЙ.
До речі, ТУТ можна прочитати, як я використовую жаровні для випічки коржів на торт.

Немає коментарів:

Дописати коментар